Taloyhtiön huoltokatselmukset ja tekninen isännöinti

Huoltokatselmuksessa käymme läpi taloyhtiösi tiloja ja tarkastamme, että huoltotoimet ovat sopimuksen mukaan hoidettuja. Katselumuksen avulla voit säästyä kalliilta korjauskuluilta ja ennakoida huolto- ja korjaustarpeet.

Tuotamme asiakkaillemme kattavat tekniset isännöintipalvelut. Osan hoidamme itse ja osan hoitaa Taloasema Tekniikka / KIAS Oy. Lisäksi laadukas insinööritoimistojen kumppanuusverkostomme mahdollistaa yhtiöiden korjausten laadukkaan toteutuksen.

Mikä on huoltokatselmus?

Huoltokatselmus on tärkeä osa taloyhtiön ennakoivaa kunnossapitoa.

Katselmuksessa käymme läpi taloyhtiösi tiloja ja tarkastamme, että huoltotoimet ovat sopimuksen mukaan hoidettuja. Liitämme havainnot huoltokirjaan tai voimme laatia erillisen huoltomuistion.

Katselmuksen toteuttaa isännöitsijä, usein yhdessä huoltoyhtiön ja hallituksen edustajien kanssa.

Hoidamme puolestanne mm. seuraavat lakisääteiset asiat:

 • energiatodistukset, pelastussuunnitelmat ja kunnossapitotarveselvitykset
 • leikkipaikkojen turvallisuustarkastukset
 • energian ja veden kulutuksen seuranta
 • tuholaistorjuntatöiden organisointi
 • osakkaiden muutos- ja korjaustöiden sekä vedeneristystöiden valvontatehtävät
 • vahinkokorjausten hoito, tulityöluvat ja esim. leikkipaikkojen tarkastustyöt.

Tarkastamme huoltoyhtiön vastuulla olevat tehtävät, varmistamme niiden kirjaamisen huoltokirjaan, suosittelemme korjaustoimenpiteitä ja tarvittaessa tilaamme erillistoimenpiteitä tarvitsevat katto- ja muut huollot.

Mitä huoltokatselmus sisältää?

Huoltokatselmuksessa katselmoimme pääkohdittain kiinteistön tilat, alue- ja pohjarakenteet, rakennustekniikan, julkisivun, LVI-tekniikan sekä sähkö- ja tietojärjestelmät ja ehdotamme jatkotoimenpiteitä tarvittaessa.

Käytännössä katselmuksen perusteella varmistamme esim. näiden huoltojen ja jatkotoimenpiteiden edistämisen:

 • perustukset, julkisivu
 • vesikatto ja räystäät
 • sadevesijärjestelmä
 • vesi- ja viemärijärjestelmät
 • LVI-järjestelmät (lämmitys, ilmanvaihto, palontorjunta)
 • sähköjärjestelmät
 • RAU (rakennusautomaatio).

Huom! Katselmus voi sisältää muitakin kohteita kuin edellä mainitut. Laajuus määrittyy taloyhtiösi tarpeiden mukaan.

Syksyn huoltokatselmuksessa sovimme huoltoyhtiön kanssa talvikäytännöt, kuten lumenpoiston ja hiekoituksen. Keväällä tarkastamme esim. katon ja sadevesijärjestelmän kunnon talven jäljiltä.

Mikäli jokin asia vaatii korjauksia, kauttamme löydät myös parhaat urakoitsijat. Meillä on yli 20 vuoden kokemus kiinteistöalalta, ja tunnemme luotettavien urakoitsijoiden verkostot.

Taloasema Helsingin parhaita puolia on hyvät suhteet luotettaviin ja laadukkaisiin urakoitsijoihin.
Mikko Seppänen, Taloasema Helsingin taloyhtiöasiakas.

Mitä hyötyä huoltokatselmuksesta on?

Huoltokatselmus on rahanarvoinen etu, sillä se voi säästää taloyhtiöltäsi tuhansia euroja. Voit ehkäistä kalliita korjauksia, löytää piileviä vahinkoja ja budjetoida tarvittavat huollot ajoissa. Mitä myöhemmin huoltotarve huomataan, sitä kalliimmaksi korjaus pääsääntöisesti tulee.

Taloyhtiösi vastuulla on teetättää korjaukset ja huollot ajoissa sekä riittävässä laajuudessa. Katselmuksen myötä on helppo havaita, millaisia huoltotarpeita ja mitä huoltoyhteistyötahoja kiinteistösi tarvitsee joko välittömästi tai ajan kuluessa.

Uusissa taloissa huoltokatselmuksella on tärkeä rooli siinä, että uuden kiinteistön ensimmäisen vuoden takuuasiat säilyvät voimassa.

Vanhemmissa kiinteistöissä yhteistyötahomme tekemä kuntoarvio puolestaan tukee kiinteistön arvon säilymistä sekä taloyhtiön strategian toteutumista. Osaava taloyhtiö pystyy ennakoimaan tarvittavat korjaustarpeet, sekä teettämään tarvittavat korjaukset kustannustehokkaasti. Suunnitelmallinen kunnossapito säästää aina taloyhtiösi varoja!

Huoltokatselmuksessa nousee usein esille akuutteja tarpeita tai myös helpottavaa tietoa siitä, ettei isoa remonttia tarvitsekaan vielä tehdä. Ohjeistamme sinua siitä, mitä taloyhtiössä on korjattava ja millä aikataululla. Näin turhia korjauksia ei synny.

Taloyhtiön tekninen isännöinti

Tekninen isännöinnin myötä keskitymme ylläpitämään ja hallinnoimaan huoltoja ja korjauksia sekä rakennusten teknisiä järjestelmiä ja niiden toimivuutta. Taloasema Tekniikka / Kias Oy hoitaa esim. osakaskorjausten valvontatöitä, pihan tarkastuksia sekä laatii esim. energiatodistuksia ym. Tarvittaessa tarkastutamme ja valvomme lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien yleistä toimivuutta, sähköjärjestelmiä, vedenjakelua sekä kulutuksia ja muita taloteknisiä laitteistoja. Tekninen isännöinti varmistaa, että rakennukset ovat turvallisia, toimivia ja energiatehokkaita. Lisäksi huoltokirjan ylläpitotehtävät kuuluvat teknisen isännöinnin toimenkuvaan.

Tämä ala edellyttää usein vahvaa osaamista erilaisista teknisistä järjestelmistä sekä kykyä hallinnoida niitä, jotta rakennusten ja kiinteistöjen käyttö olisi sujuvaa. Tekninen isännöitsijä voi vastata myös huolto- ja korjaustoimenpiteistä sekä pitää huolta siitä, että kiinteistö täyttää voimassa olevat säädökset, standardit ja määräykset. Lisäksi he usein valvovat ja koordinoivat eri korjausammattilaisten työtä tarpeen mukaan .

peruskorjaushankkeet, tekninen ylläpito
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä 

Ota yhteyttä ja kysy lisää tai pyydä tarjousta huoltokatselmuksesta.

Laajempi isännöinnin tarjouspyyntölomake:

Tarjouspyyntö