Asuntojen kunnossapitovastuu taloyhtiössä: Mikä kuuluu asukkaalle ja mikä yhtiölle

Asuntojen kunnossapitovastuu taloyhtiössä: Mikä kuuluu asukkaalle ja mikä yhtiölle

Taloasema Helsinki Ylikoski, Helsingin seudulla toimiva isännöintiyritys, on ammattitaitoinen kumppani taloyhtiöiden avuksi asuntojen kunnossapitovastuun kanssa. Taloyhtiöiden osakkaiden ja asukkaiden sekä taloyhtiön vastuunjakoa kohdistuu erilaisiin kunnossapitotöihin, mutta mitä tarkalleen kuuluu asukkaalle ja mikä puolestaan yhtiölle? Tässä artikkelissa käymme läpi taloyhtiön ja asukkaan vastuut liittyen asuntojen kunnossapitoon.

Asukkaan vastuu asunnon sisällä

Asukkaalla on päävastuu omasta asunnostaan ja sen kunnosta asumisen aikana. Asukkaan vastuulla on huolehtia asunnon sisäisestä kunnossapidosta ja pienemmistä korjauksista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi päivittäiseen siivoukseen ja kodin yleiseen puhtauteen sekä pienten korjausten tekemiseen, kuten lampun vaihtamiseen tai hanan tiivisteen vaihtamiseen, mikäli ne eivät kuulu huoltoyhtiön vastuulle.

Taloasema Helsinki Ylikoski suosittelee asukkaitaan säännöllisesti huoltamaan ja tarkkailemaan asunnon rakenteita, kuten lattiapintoja, seinärakenteita ja vesikalusteita. Näin voidaan tunnistaa ja ennaltaehkäistä mahdollisia kosteus- ja homeongelmia tai vuotavia putkia ajoissa. Vuosittain suoritettava perusteellisempi tarkistus esimerkiksi sähköturvallisuudesta on myös suositeltavaa.

Yhtiön vastuu yhteisten tilojen ja rakenteiden kunnosta

Taloyhtiön vastuulla on huolehtia koko rakennuksen ja sen yhteisten tilojen, kuten porraskäytävien, hissien ja ulkoalueiden kunnossapidosta. Yhtiön on myös vastattava rakennusten rakenteiden, vesi- ja viemärijärjestelmien sekä lämmitysjärjestelmien kunnosta ja tarvittavista korjauksista.

Taloasema Helsinki Ylikoski tarjoaa isännöintipalveluita ja ohjausta kiinteistön huoltotehtäviin, joissa koko taloyhtiön kiinteistön ylläpidosta vastaa ammattitaitoinen henkilöstö. Yhtiön vastuulla on koordinoida erilaisia huoltotoimenpiteitä, kuten talon sisä- ja ulkopuolisia maalaustöitä, viemäri- ja lämmitysjärjestelmien huoltoja sekä varaamista tarvittaessa putkiremontteihin tai muihin isompiin korjauksiin.

Taloasema Helsinki Ylikoski toimii yhteistyössä taloyhtiöiden kanssa varmistaakseen, että asunnot ja kiinteistöt pysyvät hyvässä kunnossa ja asumisen laatu säilyy korkeana. Oli kyseessä sitten suuri tai pieni taloyhtiö, Taloasema Helsinki Ylikoski tarjoaa kustannustehokkaita ja asiakaskeskeisiä isännöintipalveluita, jotka takaavat asunnon kunnossapidon korkean laadun. Tarvitsetpa apua taloyhtiön arjen pienempiin kunnossapitotehtäviin tai suurempiin remontointitarpeisiin, voit luottaa meidän ammattitaitoomme ja kokemukseemme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pyydä tarjous isännöinnistä