ANTENNIVERKON LÄHETYSTEKNIIKAN MUUTOSTIETOA JA HD-LÄHETYKSET

Vapaasti vastaanotettavat antenniverkon tv-kanavat siirtyvät uuteen (DVB-T2) lähetystekniikkaan. Antenniverkon maksu-tv-kanavat lähetetään jo nyt pelkästään uudella lähetystekniikalla. Uusi lähetystekniikka mahdollistaa teräväpiirto- eli n. HD-ohjelmistojen lähettämisen tai suuremman määrän perustasoisia (SD) ohjelmakanavia. Siirtymän oli tarkoitus toteutua maaliskuussa 2020, mutta tv-yhtiöt tiedottivat 24.10.2018 siirtymän viivästymisestä.  DVB-T2-lähetystekniikkaan siirtyminen koskee vain Digitan operoimaa UHF-taajuusalueen antennitelevisioverkkoa. Kaapeli-, satelliitti- ja IPTV-lähetyksiin teknologiamuutoksella ei ole vaikutusta.

Siirtyminen HD-lähetyksiin

DVB-T2-lähetystekniikka mahdollistaa nykyistä laajemmin teräväpiirto-ohjelmistojen (HDTV) tarjonnan ja suuremman määrän perustasoisia (SD) ohjelmakanavia. Jotta tv-lähetyksiä voi katsoa antenniverkon kautta siirtymäajan jälkeenkin, tarvitaan televisio tai digiboksi, jossa on DVB-T2-viritin.

Mistä tiedän, toimiiko televisioni myös uudella lähetystekniikalla?

Testin voi tehdä osoitteessa: www.toimiikotelkkarini.fi    

Tarkista myös, löytyykö vastaanottimesi testattujen laitteiden listalta: www.testatutlaitteet.fi  

Ns. ”Antenna Ready HD” -testattu laite takaa sen, että laite toimii kaikissa suomalaisissa antenniverkoissa ja esimerkiksi tekstitykset toimivat moitteettomasti.

Lisätietoja ja lähde:

https://www.traficom.fi/fi/viestinta/tv-ja-radio/antenniverkon-lahetystekniikan-muutos-ja-hd-lahetykset

 

« Takaisin

Marikoo kotisivut